Передплата 2024 ВЗ

Марина Порошенко: Тарас Шевченко - гідний приклад для всіх нас, як треба любити свою Батьківщину"

  • 10.03.2016, 14:04
  • 1 615

Дружина Президента відвідала Міжнародний ліцей ім. Т. Шевченка при Українському культурному товаристві у Стамбулі.

Марина Порошенко: Тарас Шевченко - гідний приклад для всіх нас, як треба любити свою Батьківщину"
Марина Порошенко: Тарас Шевченко - гідний приклад для всіх нас, як треба любити свою Батьківщину"

Це єдиний український навчальний заклад в Туреччині. Наразі тут навчається близько 100 учнів, які отримають український документ про освіту державного зразка.

Із нагоди відзначення Шевченківських днів діти підготували літературний вечір «Наш великий Тарас», під час якого декламували вірші Кобзаря. Пані Порошенко висловила подяку викладацькому складу ліцею за любов до української мови, повагу до української історії, культурно-освітню підтримку України, а також — виховання справжніх патріотів Батьківщини.

Звертаючись до маленьких українців у Туреччині, пані Марина зауважила, що слово Шевченка об’єднує: «Його твори допомагають нам зрозуміти, де корені нашого народу. Тарас Шевченко - гідний приклад для всіх нас, як треба любити свою Батьківщину. І я вірю, що у серцях цих дітей, які так проникливо читали Шевченка, завжди житиме Україна!».

Після урочистої частини Марина Порошенко разом із учнями заповнили сторінки загальнонаціонального проекту «Книга Миру». Діти вклеїли сімейні фотографії та залишили свої побажання для України.

Презентуючи «Книгу Миру», пані Порошенко підкреслила, що найбільше щастя — це мир на землі, а мир — це коли вся родина разом: «Зараз мужні українські Герої змушені боротися за нашу Волю, Свободу та Незалежність. І солідарність міжнародної спільноти з українським народом вселяю віру в те, що добро переможе, а мир — відновиться».

На пам'ять про зустріч пані Марина подарувала вихованцям Міжнародного ліцею ім. Т. Шевченка у Стамбулі українську художню літературу та національні костюми.

Джерело: прес-служба Президента

Схожі новини