Передплата 2024 ВЗ

Естонія частково відгородиться від Росії парканом

  • 05.03.2016, 08:13
  • 653

Завершити технічне облаштування російсько-естонського кордону в Таллінні розраховують до 2020 року.

На деяких ділянках кордону Естонії з Росією побудують загородження, які перешкоджають проходженню людей.

Про це повідомили в Департаменті поліції і прикордонної охорони Естонії, повідомляє "Естонське національне телерадіомовлення", передає Лівий берег.

"На певних відрізках кордону, залежно від специфіки цих ділянок, необхідна огорожа, яка становить лише малу частину загального облаштування східного кордону Естонії", - повідомила BNS Гелен Нейдер-Веєрме, керівник інтегрованого бюро адміністрування кордону Департаменту поліції і прикордонної охорони.

"Пріоритетом є будівництво інфраструктури і використання інфотехнологічних рішень, що дозволить у майбутньому швидко розкривати і виявляти незаконний перетин кордону, оперативно реагувати на інциденти", - пояснила майор поліції Нейдер-Веєрме.

"Технічні рішення також дозволять використовувати зібрану інформацію як речові докази під час розслідування правопорушень, пов'язаних із кордоном: незаконний перетин, переправлення контрабанди, торгівля людьми або інші види транскордонних злочинів", - пояснила вона.

"Огорожа буде встановлена на тих відрізках кордону, де необхідно блокувати його швидке перетинання людьми", - додала майор.

Де саме і яких розмірів буде огорожа, Нейдер-Веєрме не уточнила, зазначивши, що це залежить від проектування прикордонних споруд. Загалом технічне облаштування кордону Естонії з Росією має завершитися до 2020 року.

Схожі новини