Передплата 2024 «Добра кухня»

Олійник про погоню за BMW: "Я випустив 4-5 пострілів, цілився в радіатор"

  • 02.03.2016, 15:31
  • 830

Патрульний поліцейський Сергій Олійник на засіданні по оскарженню міри запобіжного заходу розповів про скандальну погоню за BMW з перестрілкою.

Про це повідомляє Громадське.

«Я намагався виконувати свої дії якнайкраще, попереджував водія, вимагав зупинку. Наголошував на зупинці», — розповів Олійник.

«Коли ми виїхали в село — ця подія вийшла далеко за межі того, що я міг уявити. Водій збив мого напарника, я хвилювався за напарника. В той момент я випустив 4-5 пострілів, цілився в радіатор», — зазначив поліцейський.

«BMW повз нас проносилось, потім вже в Києві ми намагались витягнути водія, мій напарник повис між машинами, я випустив тоді ще один постріл. Я хотів зробити якнайкраще, на такій швидкості мені раніше не доводилось їздити на автомобілі і без пострілів», — сказав Олійник.

В свою чергу прокурор наполягає на тому, що постріли це остання міра.

«Необхідні заходи безпеки такі як постріли вогнепальною зброєю можуть бути застосовані лише тоді, як не можуть бути застосовані інші засоби. Зокрема зброя має застосовуватись поліцейським, якщо інша особа озброєна», — сказав прокурор.

Крім того, прокурор зазначає, що існує можливість того, що Олійник може переховуватись від слідства.

«Дана особа не притягувалась до кримінальної відповідальності, тому і не переховувалась. Тому є гіпотетична можливість переховування, зважаючи на те, що стаття є особливо тяжка», — сказав прокурор.

Він заявив про те, що всі версії про крайню необхідність відкриття вогню відпрацьовуються, також відпрацьовується версія про перевищення крайньої необхідності.

Суддя на це зазначив, що за словами Олійника була велика швидкість і шок.