Передплата 2024 ВЗ

Уряд скасував податок на благодійну допомогу учасникам АТО

  • 29.02.2016, 17:53
  • 1 008

Кабінет міністрів України скасував стягнення прибуткового податку з благодійної допомоги учасникам АТО і членам їх сімей.

Про це йдеться у постанові КМУ № 112, передає Укрінформ.

«Відповідно до абзацу другого підпункту “а” підпункту 170.7.8 пункту 170.7 статті 170 Податкового кодексу України Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити перелік засобів, товарів (робіт, послуг), сума (вартість) благодійної допомоги для закупівлі або у вигляді яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб, згідно з додатком», - йдеться у постанові.

Ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів відповідне рішення, знімає обмеження з суми (вартості) благодійної допомоги для учасників бойових дій під час проведення АТО та членів їх сімей.

Зокрема, не включається до оподатковуваного доходу зазначених платників податку на доходи фізичних осіб вартість благодійної допомоги у вигляді: спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів); технічних засобів спостереження; засобів особистої гігієни; продуктів харчування; предметів речового забезпечення; інших товарів (робіт, послуг).

Схожі новини