Передплата 2024 «Добра кухня»

Політолог: "Україна стане вічним банкрутом, повернувши Донбас"

  • 28.02.2016, 10:03
  • 1 180

Якщо окупований Донбас реінтегрується в Україну, це буде самогубство для Києва.

Таку думку висловив американський політолог та історик українського походження Олександр Мотиль у блозі в журналі World Affairs.

Він вважає, що мінські угоди зовсім не приведуть до миру, президент Росії Володимир Путін з їхньою допомогою "хоче зробити Україну перманентно залежною від Кремля".

Якби Київ реінтегрував тепер окупований, політично отруєний і економічно розорений Донбас в Україну, знаючи, що цей регіон тепер назавжди паралізований довіреними особами Путіна, це зробило б Україну постійним банкрутом, маріонеткою сусідньої мафіозної держави. Це було б самогубством, — пише політолог.

Він назвав таку ситуацію трагічною, однак зауважив, що "багато українських політиків розуміють, що не має ніякого сенсу для України заражати себе цією формою раку".

"Кремль хоче навантажити Київ постійними проблемами. Так що Україна не зможе вступити в ЄС і НАТО через свій територіальний конфлікт. Так що так звані ДНР і ЛНР проводитимуть лінію Москви в парламенті України. Це гачок, на якому Україна повинна висіти", — констатує Мотиль.

Політолог застерігає, що сила української патріотичної риторики — "Донбас одвічно українська земля!" — може навантажити країну тягарем настільки важким, що він розчавить її суверенітет і демократію, перемістить її подалі від Європи і світу.

Схожі новини