Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна отримає більше $50 млн на енергоефективність

  • 24.02.2016, 12:06
  • 751

Європейський банк реконструкції і розвитку відкрив нову програму “Fintecc”, яка допоможе українським компаніям інвестувати в енергозберігаючі технології.

У рамках нової програми Україна отримає більше 50 млн дол. Про це повідомив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер під час прес-конференції у Києві, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"Програма Fintecc, розрахована на три роки, підтримується грантовим фінансуванням у розмірі 7 млн дол. із Глобального екологічного фонду і 4 млн дол. - з інвестиційного фонду "Сусідство Європейського Союзу". Вона допомагатиме українським компаніям інвестувати в найкращі доступні технології і має привести до скорочення викидів парникових газів. Це можуть бути технології ефективного використання енергії, матеріалів і води, а також технології відновлюваної енергетики, які не дуже поширені", - сказав він.

Аджунер також додав, що, зі свого боку ЄБРР, у рамках цієї програми планує надати кредитування до 40 млн євро.

За словами директора відділу енергоефективності та кліматичних змін ЄБРР Террі Маккаліона, кожен учасник програми зможе отримати грантові кошти в обсязі, що покриває від 5% до 25% вартості проекту, але не більше 1 млн дол.

"Ми розраховуємо, що в Україні буде реалізовано близько 15 проектів. У середньому виділятиметься по 0,5 млн дол. грантових коштів", - сказав він.

Джерело: День

Схожі новини