Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міноборони стрільбами спростувало погану якість пластин для армійських бронежилетів

  • 21.02.2016, 13:48
  • 1 187

Стріляли по тій пластині, яку надав Сергій Соболєв.

У зв'язку із заявою депутата Верховної Ради від "Батьківщини" Сергія Соболєва про те, що Міністерство оборони закупило бронежилети, які пробивають звичайні кулі, в балістичній лабораторії Збройних Сил України провели перевірку тактико-технічних характеристик пластини, яку надав Соболєв.

Про це повідомив народний депутат України Андрій Тетерук у Facebook.

«Щодо пустопорожніх заяв народних депутатів від Батьківщини Соболева та Тимошенко про те, що Міністерство оборони закупило бронежилети, які пробиваються звичайною кулею, хочу заявити, що це цинічна і відверта брехня. Одна з багатьох, якими оперують згадані політики, борючись за владу.

А тепер з фактами і доказами.

По-перше, завдяки прозорій і відкритій позиції Міністра оборони України Степана Полторака, було терміново організовано перевірку в сертифікований балістичній лабораторії Збройних сил України ТТХ пластини, якою "трусив" у Верховній Раді Соболев.

По-друге, запрошено всіх бажаючих журналістів, яким небайдуже, що саме постачається нашим воїнам в якості засобів пасивного захисту.

По-третє, було запрошено Соболева, який проігнорував можливість довести свою правоту за допомогою фактів і покарати винних осіб в законний спосіб (якщо б це виявилось правдою).

Вчетверте, ми всі вчергове пересвідчились, що приз "За цинічну брехню" надійно тримає фракція "Батьківщини".

Для чистоти експерименту було відкрито нові запаяні цинки з патронами.

Фото: Facebook, Андрій Тетерук
Фото: Facebook, Андрій Тетерук

Першим було зроблено постріл по пластині кулею 7.62 ПС (у сталевій оболонці зі сталевим осереддям) зразка 43 року. Пластина витримала цю кулю..(1 позначка на фото).

Другий постріл 7.62 БЗ (бронебійно-запалювальна), зразка 43 року. Пластина не втримала кулю (позначка 2 на фото).

Далі було зроблено постріл із 5.45*39 ПП (підвищеної пробиваємості). Пластина витримала (позначка на пластині 3).

Четвертий постріл із 7.62*54 ЛПС гвинтівний патрон (у сталевій оболонці зі сталевим осереддям) пластина витримала (позначка 4 на фото).

Фото: Facebook, Андрій Тетерук
Фото: Facebook, Андрій Тетерук

Як Ви всі розумієте, стріляли саме по тій пластині, яку надав Соболев.

Підсумовуємо проведений експеримент: близько 90% випадків в зоні АТО, використовуються саме 5.45*39; 7.62*39 та 7.62*54, які пластина бронежилета Темп 3000 4 класу захисту витримала.

7.62*39 БЗ є патроном для знешкодження легкоброньованої техніки і підпалювання ємностей з паливом, тому пластина 4 рівня захисту за своїм призначенням не здатна і не повинна захищати від таких набоїв. Зупинити такі кулі спроможні бронежилети 5-6 класу, які важать від 12 до 18 кілограмів, і коштують в два-три рази дорожче.

Використовувати їх у повсякденній діяльності військ майже неможливо і немає потреби. Тільки окремим підрозділам на окремі завдання.

За час виробництва було проведено покращення характеристик пластини 4 класу, тобто в плановому обслуговуванні або заміні пластини будуть захищати наших військових ще краще.

Отже, пластина взята у Соболева, витримала постріли, що засвідчили присутні чисельні ЗМІ та експерти.

Прошу не вірити сліпо окремим політикам, а перевіряти інформацію.

Ця брехлива заява Соболева та Тимошенко є надзвичайно небезпечною ще й тому, що стосується особливо чутливої сфери-національної безпеки і оборони в період війни (підкреслюю-в період війни!). Це підриває обороноздатність і моральний дух українського війська і країни в цілому», — написав Андрій Тетерук.

Фото: Facebook, Андрій Тетерук
Фото: Facebook, Андрій Тетерук

Схожі новини