Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські студенти обдурили українські ЗМІ кумедним фейком

  • 14.02.2016, 18:21
  • 1 159

Інформація про зйомки у Львові українського сезону відомого австрійського телесеріалу "Комісар Рекс" виявилась фейком, створеним студентами Школи журналістики Українського католицького університету.

Про це повідомляє ZAXID.NET

Створення фальшивки, яку поширили десятки львівських та українських ЗМІ, в УКУ пояснили "експериментом" у межах навчального проекту, присвяченого пропаганді і фейкам у ЗМІ.

Ця історія почалася з того, що 8 лютого на Facebook з’явилася сторінка "Kommissar Rex in der Ukraine / Комісар Рекс в Україні", на якій йдеться про те, що найближчим часом у Львові стартують зйомки українського сезону відомого поліцейського серіалу "Комісар Рекс".

На сторінці також були оприлюднені окремі подробиці та ескізи "зйомок", фото головного героя — німецької вівчарки Рекса та інші переконливі деталі.

Керівник Школи журналістики УКУ Ігор Балинський підтвердив, що сторінку створили студенти УКУ спільно з австрійськими студентами в рамах австрійсько-української школи мультимедійної журналістики.

"Я не можу студентам висловлювати претензії. Вони мають право проводити журналістський експеримент. Спільна команда студентів УКУ та австрійських студентів вчилися створювати мультимедійні аудиторії про шкідливість пропаганди і довіру аудиторії до фейків", — сказав Балинський, зазначивши, що керівництво Школи журналістики УКУ знало про намір студентів поширити фальшиву інформацію.

За його словами, сторінка була розрахована, "в першу чергу, на реакцію чиновників, щоб перевірити, наскільки вони здатні працювати з реальними речами".

Схожі новини