Передплата 2024 «Добра кухня»

Генсек НАТО: "Ми не хочемо нової холодної війни"

  • 14.02.2016, 16:08
  • 751

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що альянс не знаходиться у стані холодної війни з Росією.

НАТО адаптується до змін у безпековій ситуації, тому збільшує присутність на сході Європи, підтримуючи водночас зусилля коаліції в боротьбі з ІДІЛ. Про це він сказав в інтерв'ю ВВС, пише Економічна правда.

"Ми не знаходимося в ситуації холодної війни, але це і не партнерство. Ми намагаємося побудувати світопорядок після холодної війни, і нам треба впоратися з дуже складною безпековою реальністю, яка продовжує змінюватися", — зазначив він, коментуючи виступ глави російського уряду Дмитра Медведєва про відновлення холодної війни.

На думку політика, канали зв'язку з Росією треба тримати відкритими, для уникнення небезпечних ситуацій. НАТО зацікавлене в продовженні політичного діалогу з РФ, бо без нього ситуація буде ще складнішою. За словами Столтенберга, треба уникати ескалації.

"Ми маємо відповідати на загрози з боку Росії, коли вона вирішує змінювати кордони в Європі, як це було з Україною і Кримом. Але в той же час ми не шукаємо конфронтації, ми не хочемо нової холодної війни", - підкреслив генсек.

Нагадаємо, під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки Дмитро Медведєв заявив, що Росія і країни Заходу вже увійшли в період "нової холодної війни".

Схожі новини