Передплата 2024 ВЗ

Іспанець 6 років не ходив на роботу і отримував зарплату

  • 13.02.2016, 19:44
  • 2 438

Іспанського чиновника оштрафували на 27 000 євро після того, як начальство дізналося, що його не було на роботі шість років, повідомляє Ніж.

У 1990-му Хоакін Гарсія отримав пост керівника в комунальній службі міста Кадіс, з річною платнею 37 000 євро. Через двадцять років, в 2010-му, керівництво міста прийняло рішення нагородити чиновника за довгу і бездоганну службу.

Заступник мера Хорхе Блас Фернандес звернувся до одного з менеджерів підприємства, на якому працював Гарсія, і з'ясував, що той не бачив начальника вже кілька років. Коли Фернандес зв'язався зі зниклим чиновником, той був не в змозі відповісти на питання, чим займався усі ці роки.

"Ми думали, що його контролює його підприємство, але помилялися", - сказав Хорхе Блас Фернандес.

Судова справа проти Хоакіна Гарсії, який не працював упродовж шести років, але забирав і витрачав зарплату, було відкрито в 2010-му.

Гарсія відмовився визнавати звинувачення, стверджуючи, що приходив на роботу щодня, але йому не було там чого робити.

Після тривалого розгляду, який тягнувся до лютого 2016-го, чиновника зобов'язали виплатити максимально можливий штраф - 27 000 євро.

На питання про те, чому він не доповів про ситуацію начальству, Гарсія сказав:

"Мені треба було підтримувати сім'ю, а знайти іншу роботу було б непросто. У вільний час я багато читав і став справжнім експертом у філософії Спінози".

До моменту завершення судової справи 69-річний чиновник встиг вийти на пенсію, тому не його не звільнили. Враховуючи різницю між сумою зарплати за шість років і штрафом, чистий прибуток Гарсії склав 195 000 євро.

Схожі новини