Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Клімкін: "Росія з бойовиками готує наступ в зоні АТО"

  • 13.02.2016, 11:29
  • 691

Міністр закордонних справ Павло Клімкін у Мюнхені повідомив європейських колег, що РФ проводить спільні навчання з бойовиками та готує наступ на Україну.

Про це він сказав після переговорів на рівні міністрів закордонних справ в нормандському форматі в Мюнхені, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"Зараз відбуваються спільні навчання російських військових (які базуються на території РФ) з одного боку, російськими військових, які перебувають на території Донбасу, та найманців", - переповів Клімкін суть переговорів.

"Я показав декілька фото того, як російська зброя постачається через кордон. Лавров на це ніяк не відреагував, не коментуючи це", -зазначив він.

"Я попередив і німецьку і французьку сторону, що навчання, які відбуваються зараз, а також просто шалені постачання зброї, а також зростання кількості обстрілів, а також тенденція, що постійно використовується заборонена зброя, важка артилерія, важкі міномети — ця тенденція абсолютно не припиняється. Тому я попередив їх, що ця тенденція веде до абсолютно свідомої дестабілізації", - розповів міністр.

"Ми бачимо, скільки боєприпасів зараз перетинає кордон, і ми розуміємо, що ці боєприпаси можуть скласти основу для подальшої наступальної операції", - наголосив Павно Клімкін.

За його словами, глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров у відповідь закликав сторони "рухатися по політичному напрямку, але практично не коментував питання безпекове".

Схожі новини