Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кравчук: "Порошенко має заявити про підтримку уряду для стабілізації ситуації"

  • 13.02.2016, 10:24
  • 951

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що президент Петро Порошенко повинен заявити про підтримку уряду, щоб стабілізувати ситуацію і захистити державу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що для президента сьогодні найбільш важливе завдання - відкинути ту філософію, що потрібно відправити уряд у відставку, щоб зміцнити ситуацію в Україні. Потрібно, щоб президент встав і сказав, що він незадоволений цим урядом, але не бачить сьогодні іншого шляху, крім підтримки уряду в його роботі. Тоді це буде президент, який став на захист ситуації і на захист української держави. Іншого шляху немає", - сказав він в ефірі одного з телеканалів у п'ятницю ввечері.

На його думку, це єдиний шлях, тому що Україна перебуває в дуже важкому становищі, а уряд почав працювати і проводити якісь дії.

"Але я не кажу, що вже все добре", - підкреслив Кравчук.

Перший президент зазначив, що в разі висловлення Верховною Радою недовіри Кабінету міністрів буде нелегко сформувати новий уряд, і немає готовності формувати технічний уряд.

"Чи можемо ми створити, за нинішньою Конституцією і законами, технічний уряд, коли він на основі парламентсько-президентської держави формується на базі коаліції?" - пояснив він.

Схожі новини