Передплата 2024 ВЗ

Аваков стверджує, що незадовго до конфлікту Саакашвілі просив його очолити уряд

  • 13.02.2016, 09:17
  • 792

Міністр МВС Арсен Аваков стверджує, що глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі пропонував йому очолити уряд.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

"До речі, Саакашвілі за пару днів до того, як публічно назвати мене злодієм і пригоститися склянкою води за хамство, сидів в моєму кабінеті і пропонував: "Давай домовлятися. Давай ти будеш прем'єром, а я - першим віце-прем'єром". Я запитав: "А чому я?". Відповідає: "Я вважаю, що прем'єром має бути представник Народного фронту. Або Турчинов, або ти, ти ж найуспішніший міністр", - передав зміст розмови, яка нібито відбулася, Аваков.

Відповідаючи на питання, як швидко Саакашвілі може перейти в опозицію до Порошенка, Аваков заявив: "Так він уже, по суті, перейшов. А якщо будуть вибори, і він (як планується) очолить іменний блок - т.зв. другу колону президентської команди , то піде в самостійне плавання відразу після закінчення виборів".

Також Аваков повідомив, що в разі відставки не буде йти з політики.

"Якщо трапиться відставка, не збираюся йти з поточного політичного життя. Не хочу віддавати його на відкуп популістам і досвідченим пристосованцям", - зазначив міністр.

14 грудня на засіданні Національної ради реформ між Аваковим і Саакашвілі стався конфлікт. Саакашвілі звинуватив Авакова і весь Кабмін у корупції. У відповідь Аваков назвав Саакашвілі "трєплом" і пожбурив у його бік склянкою з водою. Словесна перепалка тривала близько 5 хвилин, після чого Порошенко був змушений закрити засідання.

Схожі новини