Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-міністр Ізраїлю шкодує, що відвідав окупований Крим

  • 13.02.2016, 09:05
  • 942

Після повернення із Криму в Ізраїль, депутат національного парламенту Яаков Маргі усвідомив масштаби скандалу, який він спровокував своєю зустріччю з главою окупаційної влади півострова.

У п'ятницю, 12 лютого, ізраїльська газета "Маарів" помістила на головній сторінці свого сайту матеріал "Внаслідок дипломатичного інциденту можуть постраждати відвідування Умані ізраїльтянами", пише Forumdaily.

Таким чином, депутат Яаков Маргі — колишній ізраїльський міністр у справах релігії в 2009-2013 роках, поставив під загрозу інтереси свого ж власного електорату.

Критика лунала з усіх боків, ставши для екс-міністра хорошим "прочищенням мізків". У підсумку, Маргі висловив жаль, і що шкодує про свою поїздку до Криму, називаючи півострів окупованим росіянами.

Екс-міністр заявив, що його зустріч з Сергієм Аксьоновим використовували для пропаганди. Він також додав, що не знав про "чутливість" поїздок в Крим і його про це ніхто не попередив.

Наступного тижня очікуються офіційні вибачення від лідера партії ШАС міністра Ар'є Дері за кримський інцидент з Марги.

Якщо раніше деякі депутати від ШАС охоче відгукувалися на різні проплачені антиукраїнські акції, то тепер, після скандалу з екс-міністром, ізраїльські парламентарії будуть з більшою обережністю реагувати на пропозиції проросійських лобістів.

Схожі новини