Передплата 2024 «Добрий господар»

Spiegel: "Російські наземні війська підтримують наступ Асада неподалік турецького кордону"

  • 12.02.2016, 19:09
  • 1 078

Попри те, що президент Росії Володимир Путін заперечує участь його Збройних сил у Сирії в наземних операціях, ймовірно, має місце підтримка сил Асада неподалік турецького кордону.

Німецьке видання Spiegel.Online спирається у своїх твердженнях на свої джерела та, зокрема, на відео, опубліковане російськими активістами Intelligence Team, передає Еспресо.TV.

Згідно з інформацією видання, російські війська підтримують наступ сил Башара Асада у провінції Латакія на північному заході неподалік турецького кордону.

На одному з відео, яке виявили російські інтернет-активісти, російський офіцер спостерігає за бойовими діями у провінції Латакія, неподалік з турецьким кордоном.

Сирійські журналісти ставлять питання офіцеру з приводу "боєвої міці військ Асада", той відповідає: "Протягом мого перебування тут Національні сили оборони жодного разу не здали позицій".

Згідно з інформацією Intelligence Team, відео відзняли неподалік сирійського міста Сальма, що знаходиться в 10 км від кордону з Туреччиною.

На іншому відео демонструється в дії артилерія російського виробництва Мста-Б. В описі до відео йдеться, що вона використовується у провінції Латакія.

Видання зазначає, що сирійські провладні війська не використовують артилерію Мста-Б. Також на відео чутно російські команди.

Схожі новини