Передплата 2024 «Добрий господар»

У порту Севастополя виявили ракети С-300

  • 12.02.2016, 15:27
  • 868

У морському порту Севастополя виявлено скупчення близько 40 транспортно-пускових контейнерів до зенітно-ракетних комплексів типу "С-300", імовірно завезених для поповнення боєзапасу зенітно-ракетних полків окупаційних військ РФ, розташованих на півострові.

Це було встановлено в ході OSINT-заходів (розвідки з відкритих джерел), проведених волонтерами міжнародного співтовариства InformNapalm на кримському напрямку.

"В морському порту р. Севастополя (АР Крим, окупований Росією півострів, Україна) виявлено близько 40 одиниць транспортно-пускових контейнерів до зенітно-ракетних систем С-300. Фотографія датована 3 лютого 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Точне місце складування зенітних ракет - біля зерносховища, район причалів 13 та 14, де зазвичай швартуються кораблі ВМФ РФ. Орієнтир - координати: 44°37'28.1?N 33°33'30.2?E .

"За нашим припущенням, дані транспортно-пускові контейнери до зенітно-ракетних комплексів "С-300" були доставлені в окупований Крим нещодавно. Вочевидь вони призначені для поповнення боєкомплектів 12-го і 18-го зенітно-ракетних полків, дислокованих у Севастополі та Феодосії, 31-ї дивізії ППО 4-ї армії ВПС і ППО ЗС РФ", - зазначили волонтери-розслідувачі.

У InformNapalm згадали у зв'язку з цим інформацію, поширену офіційними російськими джерелами про нарощування угруповання військ в Криму, яке військове командування збройних сил Росії провело в рамках планових військових навчань". За підсумками навчань" начальник генерального штабу ЗС РФ Герасимов і міністр оборони Сергій Шойгу доповіли Путіну про хід перевірки боєготовності військ Південного військового округу.

У заходах з раптової перевірки боєготовності у ЮВО беруть участь близько 8 тисяч військовослужбовців, до 900 одиниць військової техніки, близько 50 бойових кораблів, 200 літаків і вертольотів. Також були приведені в боєготовність війська і засоби ЮВО, в тому числі і в окупованому Криму, на місцях, які не брали участь у безпосередніх виходах. Мета навчань" - відпрацювання навичок реагування на небезпеку щодо півострова.

Схожі новини