Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Криму Збройні сили РФ демонстративно розгортали "Гради" і САУ біля межі з Україною

  • 12.02.2016, 14:23
  • 689

Під виглядом військових навчань на півдні країни і на території окупованого Кримського півострова ЗС Росії задіяли війська, техніку, авіацію і флот.

В окупованому Криму підрозділи збройних сил РФ на кілька годин розгортали РСЗВ "Град" і самохідні артилерійські установки. Про це повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"За оперативною інформацією, сьогодні близько 10 ранку з боку окупованого Криму окупанти розгорнули в бойові порядки РСЗВ "Град" і САУ. При цьому росіяни з метою прикриття свого посилення угруповання розгорнули димову завісу. Близько 12.00 бойові порядки були згорнуті і відведені", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві, додавши, що таким чином "країна агресор - РФ продовжує напружувати обстановку в східній Європі".

Він також поінформував, що під виглядом військових навчань на півдні країни і на території окупованого Кримського півострова ЗС Росії задіяли 8,5 тис. військових, 900 одиниць наземної військової техніки, 200 літаків і вертольотів і 50 кораблів.

"Такі акції свідчать про недружні наміри РФ щодо нашої держави. Тому військове командування України вживає адекватних заходів", - підкреслив він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини