Передплата 2024 ВЗ

У Маріуполі запропонували назву «Героїв АТО» для проспекту в центрі міста

  • 12.02.2016, 14:17
  • 738

Раніше колишній проспект Ілліча перейменували на честь померлого олігарха Володимира Бойка, однак його родина виступила проти рішення.

Комісія з найменування вулиць Маріупольської міськради вирішила запропонувати на розгляд депутатів перейменування проспекту Ілліча на проспект Героїв АТО. Про це повідомили у прес-службі міськради Маріуполя.

На засіданні комісії обговорили спірні питання, які виникли після попереднього перейменування. Серед таких спірних назв — колишній проспект Ілліча, який нині називається проспектом Володимира Бойка.

«На поточному засіданні голова комісії Ірина Дудіна зачитала звернення сім'ї Бойко, в якому дружина звернулася до міського голови з проханням не називати на честь її покійного чоловіка проспект. Вона аргументувала це тим, що Володимир Бойко за життя був дуже скромною людиною і завжди вважав, що пам'ять про людей повинна «жити» в їх вчинках і справах, а не в назвах об'єктів топоніміки», — йдеться у тексті.

Комісія, опираючись на результати громадського обговорення та з огляду на вимоги закону про декомунізацію та денацифікацію, запропонувала перейменувати проспект Ілліча на проспект «Героїв АТО».

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини