Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна отримала від Японії 460 тис. дол. допомоги на освіту і медицину

  • 12.02.2016, 15:13
  • 926

Уряд Японії надав Україні безвідплатну фінансову допомогу в рамках Програми гуманітарної безпеки "Кусаноне" на загальну суму 460 тисяч доларів для реалізації шістьох проектів у сфері освіти та медицини у Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Херсонській та Запорізькій областях.

Урочиста церемонія підписання грантових угод відбулася за участю посла Японії в Україні Шігекі Сумі, повідомляє "Укрінформ".

"Проекти в рамках програми "Кусаноне" гарні, оскільки вони дуже швидко створюються і японська сторона може напряму надати допомогу людям", - наголосив дипломат.

Підписані угоди передбачають: "Проект покращення навчальних умов у школі с. Миколаївка" (заміна вікон та дверей); "Проект оснащення Центру реабілітації дітей-інвалідів м. Бровари ліфтом та міні-автобусом"; "Проект модернізації медичного обладнання у Нововоронцовській центральній районній лікарні" (апарат УЗД, гастроскоп, кардіограф); "Проект модернізації медичного обладнання у Покровській центральній районній лікарні" (відеоендоскопічний комплекс); "Проект модернізації медичного обладнання у Лисянській міській лікарні" (апарат УЗД, гастрофіброскоп, аналізатор гематологічний); Проект модернізації медичного обладнання у Мелітопольській міській лікарні № 2" (апарат УЗД).

Проекти будуть реалізовані в рамках першого етапу програми "Кусаноне", що спрямована на підтримку проектів, представлених неурядовими організаціями та іншими неприбутковими установами. У березні планується підписання шести нових контрактів по схожим проектам на загальну суму майже 420 тис. дол.

Схожі новини