Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Президент зробив нову заяву щодо мобілізації

  • 11.02.2016, 19:08
  • 1 421

Порошенко ще не ухвалив остаточного рішення про оголошення нової хвилі.

Рішення про оголошення чергової хвилі мобілізації наразі не ухвалене, натомість необхідно активізувати роботу з пошуку контрактників. Такі заяви зробив президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку.

«Глава держави повідомив, що поки що не прийняв рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації», — повідомили у прес-службі Порошенка.

За його словами, у подальшому формування української армії має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

«Ми маємо використати всі ресурси і резерви для забезпечення комплектації контрактної армії»,— наголосив президент.

Порошенко заявив про ефективну роботу створених штабів добровольців, які забезпечують взаємодію з учасниками АТО у Житомирській, Миколаївській, Дніпропетровській областях.

«Сьогодні ви маєте нове завдання. Коли досвідчений боєць, який провів рік на фронті, повернувся додому, відпочив, але має бажання, патріотизм, досвід боронити державу, нам треба провести потужну роз’яснювальну роботу для того, щоб набирати наших славних воїнів для поповнення контрактної армії. Левова частина хвилі мобілізації, яка зараз має бути відправлена додому, як ми і обіцяли, через демобілізацію, має бути заміщена контрактною складовою», — сказав президент.

Він зазначив, що передусім це стосується військових, які володіють певними спеціальностями: механіків-водіїв, снайперів, десантників, спецназівців, які вже навчені і можуть одразу ж приступити до виконання обов’язків.

«Сьогодні ми обговоримо графіки, кількість, і це, шановні голови, має стати вашою персональною відповідальністю», — наголосив президент.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини