Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко: "700 українців вважаються безвісти зниклими на Донбасі"

  • 11.02.2016, 16:03
  • 776

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що близько 700 українців вважаються безвісти зниклими на Донбасі. 

«На сьогодні такими, що є в заручниках, вважаються 136 громадян (військові і цивільні), близько 700 зникли безвісти. Наше завдання — встановити долю кожного. Звільнити. Бо ж є хлопці, що вже рік у полоні. І це відповідальність всього світу», — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

У грудні минулого року Геращенко заявляла про 762 зниклих безвісти українців.

27 січня після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер заявила, що питання обміну заручниками залишається заблокованим сепаратистами.

13 січня після чергового засідання Контактної групи сторони домовилися про звільнення з полону найближчим часом понад 50 людей з обох сторін конфлікту. Але обміну не відбулося. 20 січня Оліфер повідомила, що обмін заручників зірвали «представники окремих районів Донецької та Луганської областей». Сепаратисти звинуватили Київ у зриві обміну полоненими.

Звільнення й обмін полоненими є однією з умов Мінських угод.

Схожі новини