Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Криклій: "Регіональні реєстри МВС запрацюють з 1 березня"

  • 11.02.2016, 15:52
  • 938

Регіональні реєстри МВС запрацюють з 1 березня, заявляє перший заступник начальника департаменту ДАІ Владислав Криклій.

«Як і планували, закінчимо з цим до 1 березня. Нагадаю, ми досі працюємо у тестовому режимі, бо постанова Кабміну досі не підписана хоч має додатково нам розв’язати руки. Зараз ми надаємо виключно інформацію, яка є безкоштовною для всіх громадян. Плануємо і групування по праву власності, але без прив’язки до дати народження, адже це персональні дані», — сказав Криклій.

У грудні минулого року Міністерство внутрішніх справ заявило про відкриття у тестовому режимі доступу до реєстру власників транспортних засобів. Так, на веб-сайті МВС України з’явилася можливість перевірити транспортний засіб, зокрема, отримати інформацію про автомобіль, зареєстрований з 2012 року.

6 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2423 про відкриття реєстрів власності нерухомого майна, транспортних засобів та земельних ділянок.

Закон передбачає спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

Також закон «Про дорожній рух» доповнюється статтею 34-1, якою врегульовується питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

Закон № 2423 фактично дає можливість ввести прізвище у Держреєстрі майнових прав будь-якого громадянина та подивитись, скільки в нього зареєстровано квартир, автомобілів, будинків, земельних ділянок.

Інформація, яку отримає користувач, згідно із запропонованим законопроектом, містить лише дані про те, в якій області розташовані квартира, будинок чи земельна ділянка, та інформацію щодо марки, року випуску та об’єму двигуна авто, без номерного знаку. При цьому не буде інформації про точну адресу проживання чиновника.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини