Передплата 2024 ВЗ

На Львівському бронетанковому заводі почнуть модернізацію американських броньовиків Хамви

  • 11.02.2016, 14:52
  • 987

Державний концерн «Укроборонпром» та американська компанія Textron Systems підписали контракт щодо створення спільного підприємства з модернізації бронеавтомобілів HMMWVs (Хамви).

Як передає кореспондент ЛIГАБiзнесIнформ, модернізація буде відбуватися на базі Львівського бронетанкового заводу.

За словами заступника голови «Укроборонпрому» Дениса Гуракова, мова йде про модернізацію бронеавтомобілів з усього світу. Їх число оцінюється близько 280 тисяч одиниць. А угода дасть можливість використання запатентованих технологій Textron Systems для самостійної модернізації автомобілів Хамви на підприємствах концерну, зокрема на Львівському бронетанковому заводі

«До кінця цього року будуть створені три дослідні зразки, а в 2017 році планується вийти на серійне виробництво», - повідомив Гураков.

Гурак також зауважив, що програма модернізації значно поліпшить технічні характеристики і живучість українських Хамви, а також підвищить рівень захисту екіпажів. Оновлена ​​техніка буде з посиленим шасі і підвищеним рівнем захисту від ураження боєприпасами і осколками, відповідний класифікації MRAP - типу бронеавтомобілів, захищених від підриву і атак із засідок.

Схожі новини