Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко у Мюнхені зустрінеться з Керрі, Могеріні та Столтенбергом

  • 11.02.2016, 18:32
  • 622

Президент України Петро Порошенко візьме участь у 52-й Мюнхенській конференції з безпеки, яка проходитиме в Мюнхені (Німеччина).

Основну частину заходів заплановано на 13 лютого. Про це повідомляє УНІАН.

На «полях» конференції планується зустріч українського президента з Держсекретарем США Джоном Керрі, верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні, а також генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Як сказав співрозмовник агентства, крім того, запланований виступ Порошенка на «президентській панелі» конференції.

Зазначимо, що на Мюнхенській конференції з безпеки, що відбудеться 12-14 лютого, очікується близько 600 учасників заходу. Серед найважливіших учасників конференції - король Йорданії Абдулла II, президент Польщі Анджей Дуда, президент України Порошенко, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді, держсекретар США Керрі, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Німецький уряд у Мюнхені представлятиме міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Також підтвердили свою участь у заході президент Афганістану Ашраф Гані, президент Європарламенту Мартін Шульц, голова Комітету із закордонних справ Національного народного конгресу Китаю Фу Їн.

Серед ключових тем конференції цього року: відповідь Європи на кризу біженців, війна у Сирії, майбутнє європейської безпеки.

Схожі новини