Передплата 2024 «Добрий господар»

Антикорупційне бюро розслідує кримінальні провадження на ₴2 млрд

  • 11.02.2016, 14:56
  • 940

У кримінальних провадженнях, які зареєстровані Національним антикорупційним бюро України (НАБУ), збиток державі оцінюється в 2 млрд грн.

Про це під час брифінгу повідомив директор відомства Артем Ситник, пише «РБК-Україна».

За його словами, наразі кількість проваджень у роботі НАБУ перевищує 70. Перше провадження, зареєстровано 4 грудня, стосується «Запоріжжяобленерго», основним власником якого є держава.

«Завдяки незаконним угодам приватним структурам було передано право вимоги коштів на суму 346 млн у великих абонентів електроенергії», - зазначив Ситник. За словами директора НАБУ, ці кошти були перераховані приватному підприємству, яке контролюються певними відомими особами. Наразі НАБУ звернулося до суду.

Також Ситник розповів, що наразі 21 тис. чиновників проходять перевірку в НАБУ.

«Зараз аналітичне управління отримало потужний інформаційний ресурс, який буде використовуватися не тільки для забезпечення розслідування кримінальних проваджень детективами Національного антикорупційного бюро. Зараз ми підрахували, що приблизна кількість чиновників, які перебувають на перевірці в бюро, становить 21 тис. осіб», - повідомив він.

Ситник також зазначив, що в обробці аналітиків НАБУ знаходиться майже 1,5 тис суддів.

За його словами, в НАБУ очікують, що перші підозри у кримінальних провадженнях будуть оголошені в березні.

«Сподіваюся, найближчим часом, десь березень місяць, перші справи, в тому числі, що я вже озвучив. Будемо виходити на підозру і на направлення справи до суду», - повідомив він.

«Усього щодо проваджень, які зареєстровані в НАБУ, встановлено збитки державі на близько 2 млрд грн», - заявив Ситник.

Схожі новини