Передплата 2024 ВЗ

Голова НАБ прокоментував інформацію щодо провадження проти Пивоварського

  • 11.02.2016, 13:54
  • 707

Артем Ситник спростував такий факт.

Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського викликали на допит в Антикорупційне бюро, однак не в якості підозрюваного. Про це заявив голова НАБ Артем Ситник.

За його словами, Пивоварського викликали у рамках розслідування про видачу зарплат у конвертах чиновникам та міністрам.

«До нас звернувся ще минулого року народний депутат із заявою про те, що не тільки Пивоварський, а цілий список чиновників та інші міністри отримують зарплати в конвертах і скоюють незаконне збагачення», — зазначив Ситник.

За його словами, з цього приводу викликали ще минулого року міністра Пивоварського, який заперечив ці факти.

«Я був здивований, що саме вчора він за два місяці після візиту НАБУ заявив, що нібито проти нього порушене кримінальне провадження», — сказав він.

«Депутат, який написав це звернення так і не з'явився, і усно сказав, що нічого не знає про ці факти, які зазначені в моєму зверненні», — зазначив Ситник.

За його словами, заяву в НАБ подав нардеп Вадим Денисенко. Він також поскаржився на зловживання правом нардепів на звернення до НАБУ.

Ситник наголосив, що провадження розслідується, але Пивоварський не є підозрюваним.

У свою чергу, Денисенко (БПП) на своїй сторінці в Facebook повідомив, що це саме він звернувся до НАБУ. За його словами, «один із працівників міністерства Максим Бурячок заявив, що йде з міністерства через те, що не може миритися з зарплатами в конвертах (він називав цифру від $2 до $10 тис.). Після цього я звернувся до НАБ розглянути цю заяву цієї конкретної фізичної особи (скріншот додавався)», — пояснив Денисенко. За словами Денисенка, Бурячок згодом видалив своє повідомлення.

Нагадаємо, 10 лютого у ЗМІ повідомили, що НАБ відкрило справу проти Пивоварського через «незаконне збагачення».

Джерело: Українська правда

Схожі новини