Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Обвинувачуваний Єфремов уже не під арештом

  • 11.02.2016, 12:49
  • 1 206

Екс-регіонал Олександр Єфремов планує покинути Україну.

Про це написав у своєму блозі на «Українській правді» голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін.

«Олександр Єфремов, екс-голова політичного небіжчика — Партії Регіонів — готується до нового життя. За нашою інформацією, кілька днів тому Єфремов замовив собі новий закордонний паспорт та збирається подорожувати. Адже, домашній арешт Єфремова добіг кінця, а про новий ніхто в ГПУ не клопотав.

За даними реєстру судових рішень першого листопада минулого року закінчився строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту екс-нардепа-регіонала.

Після того, як сплив строк дії першого запобіжного заходу, за другим сторона обвинувачення до слідчого судді не зверталася. Принаймні, така інформація відсутня у реєстрі судових рішень.

Схоже, Єфремов, на якого рішенням суду вдягли а поттім — зняли — принизливий електронний браслет, заборонили виїжджати за межі міста без дозволу слідчого та навіть спілкуватися з колегами з Верховної Ради, уже може вільно пересуватися за межі України, — написав Шабунін.

Нагадаємо, ГПУ порушила справу проти Олександра Єфремова у кінці липня 2014 року за фактом зловживання владою, здійснення тиску на службових осіб “Луганськвугілля” під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного устаткування та низьковольтної апаратури. Внаслідок чого було укладено договори підконтрольними Єфремову суб’єктами господарської діяльності за втричі завищеними цінами. Справу передали до суду у жовтні минулого року.

Схожі новини