Передплата 2024 «Добрий господар»

Безсмертний: "Нам треба готуватися до довготривалого протистояння з Росією як із ворогом"

  • 11.02.2016, 13:04
  • 954

За словами представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Романа Безсмертного, тільки назвавши все своїми іменами, Україна зможе розраховувати на чесність та відвертість позицій і європейців, і міжнародної спільноти.

Окрім того, що ми можемо розраховувати на допомогу західних партнерів, нам треба готуватися до серйозного й довготривалого протистояння з Росією. Не як з опонентом — як із ворогом. Про це в інтерв’ю «Тижню» розповів Роман Безсмертний, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську.

«Слід почати називати звичними й зрозумілими іменами все, що відбувається. Чому? Тому що в нас військовополонені — це досі незаконно утримувані особи, бої на лінії фронту — антитерористична операція, а заходи, яких вживає ООН, — гуманітарна акція. Звідси проблеми задіяння міжнародних силових компонентів. І тільки назвавши все своїми іменами, ми зможемо розраховувати на чесність та відвертість позицій і європейців, і міжнародної спільноти. Тільки тоді стане зрозуміло, що в геополітичному сенсі безпекова конфігурація потребує серйозних переглядів і змін на європейському континенті. Сьогодні вона не витримує критики, і якби не північноатлантичний блок, який підпирає ці координаційні безпекові європейські структури, взагалі не було б про що говорити», — пояснив він.

Безсмертний назвав низку завдань, над якими треба думати: кроки, зроблені Росією на міжнародній арені, зокрема в Сирії, спроби відновити протистояння в Карабаху, ситуація в Придністров’ї та Молдові, абсолютно деструктивні акції на європейському континенті, підтримка ліво- й праворадикальних сил, втягування в процес російського православ’я, колосальна інформаційна експансія на європейському ринку.

І насамперед, за його словами, потрібно знайти відповідь, як сьогодні убезпечити від подальшої російської агресії країни Міжмор’я, бо вони перші потрапляють географічно під цей удар.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини