Передплата 2024 ВЗ

Ердоган засудив підтримку сирійських курдів з боку США

  • 11.02.2016, 13:49
  • 751

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував США через підтримку курдської партії в Сирії.

За його словами, через те, що партію "Демократичний союз" (PYD) відмовились визнати "терористичним угрупованням", регіон "перетворився у море крові".

"У нас є докази! Ми говоримо американцям: "Це терористичне угрупування". Але американці встають і кажуть: "Ні, ми не вважаємо їх терористичним угрупованням", - сказав Ердоган.

Туреччина вважає, що ця партія є відгалуженням забороненої в країні "Робітничої партії Курдистану" (РПК)

Напередодні турецька влада викликала посла США, після того як речник американського державного департаменту Джон Кірбі заявив, що Вашингтон не вважає сирійську курдську партію "Демократичний союз" "терористичною організацією".

При цьому пан Кірбі підкреслив, що "Робітничу партію Курдистану", яка бореться за створення курдської автономії в Туреччині, США вважають "терористичною організацією".

Минулого тижня Ердоган гнівно запитував у високопоставлених американських чиновників, хто для них пріоритетний партнер - він або сирійські курди, яких керівник Туреччини назвав "терористами".

США вважають сирійських курдів однією з важливих сил, які здатні боротися з екстремістським угрупуванням "Ісламська держава" в Сирії.

Джерело: ВВС Україна

Схожі новини