Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Stratfor: "Можуть з'явитися компромісні рішення щодо Донбасу"

  • 11.02.2016, 10:52
  • 723

Москва і Вашингтон активізували переговори щодо конфлікту на сході України.

Про це може свідчити дипломатична активність обох сторін останнім часом, повідомила американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor.

«США і Росія, можливо, перебувають на шляху до порозуміння з приводу конфлікту на сході України. Останніми тижнями дипломатична активність між американськими і російськими чиновниками відновилася із значною швидкістю», - йдеться у звіті компанії.

Експерти Stratfor припускають, що сторони (з одного боку Москва і сепаратисти, з іншого — Київ і західні партнери) можуть вести роботу над таємними компромісними домовленостями.

"До укладання великої угоди по Україні ще далеко, але вже можуть з'явитися компромісні рішення в питаннях, які раніше вважалися такими, що лежать поза площиною обговорення", - вважають у Stratfor.

Експерти переконані, що активації переговорам надає також падіння цін на нафту, подальше ослаблення російської економіки і участь РФ в сирійському конфлікті.

У Stratfor також наголосили, що значних поступок від Росії годі чекати, навіть попри те, що Москва дуже зацікавлена у знятті санкцій.

«У Кремлі власні національні інтереси в сфері безпеки традиційно ставлять вище свого економічного розвитку. Путін добре пам’ятає, як геополітичні поступки Заходу, здійснені екс-лідером СРСР Михайлом Горбачовим в обмін на економічну допомогу, призвели до розпаду СРСР», - вказують експерти.

Раніше Stratfor повідомляв, що Росія відправила на Донбас агентів ФСБ, які почали зачистку регіону від неконтрольованих бойовиків.

Схожі новини