Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко присвоїв винищувачу Су-27 ім'я генерал-лейтенанта Нікіфорова

  • 11.02.2016, 09:53
  • 1 687

Президент підписав указ 10 лютого.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння імені Василя Нікіфорова літаку Су-27 (бортовий номер 50) 831 гвардійської бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України. Про це інформує прес-центр глави української держави.

Рішення було прийняте «з метою увічнення пам'яті генерал-лейтенанта Нікіфорова Василя Семеновича, ураховуючи його мужність та героїзм, незламність духу в боротьбі за незалежну Українську державу та зважаючи на високий професіоналізм, зразкове виконання поставлених завдань особовим складом 831 гвардійської бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України».

Довідка

Василь Нікіфоров — військовий льотчик-снайпер. Освоїв 10 типів літаків. Літав на всіх типах винищувачів, які перебувають на озброєнні ЗСУ. Загальний наліт становив близько 4 тис. годин. Він брав безпосередню участь в організації та проведенні заходів антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Помер 7 березня 2015 року.

За сумлінну та бездоганну службу був нагороджений орденами Богдана Хмельницького I, II і III ступенів, а також відзнаками Міністерства оборони та Генерального штабу.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини