Передплата 2024 «Добра кухня»

Яресько: "За курс гривні в Україні не відповідає жодна людина"

  • 11.02.2016, 09:34
  • 879

В Україні немає жодної людини, яка б несла відповідальність за курс національної валюти.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, передає УНІАН.

"Немає фізичної особи, яка була б відповідальною за курс. Я вам не назву людини. Жодної установи в цій країні, яка відповідальна за курс гривні", - сказала вона, відповідаючи на питання депутатів про те, хто винен у падінні курсу гривні.

"Курс гривні формується на базі монетарної суми грошей в країні, на це ми з вами впливаємо. Тому що ми з вами створюємо дефіцит в країні щороку, коли приймаємо бюджет. Ми дуже добре попрацювали над зменшенням дефіциту за останні два роки, але він ще є. Ми всі разом формуємо курс і щодня приймаємо рішення, які впливають на курс", - сказала глава Мінфіну.

Яресько наголосила, що курс гривні формується на базі конкретної суми грошей на ринку. При цьому вона зазначила, що деякі бюджетні організації і органи місцевої влади використовували бюджетні кошти у грудні замість рівномірного розподілу їх на 12 місяців, що створило додатковий тиск на гривню.

"Я зустрічалася з усіма обласними фінансовими директорами і сказала їм: "Не робіть цього", - зазначила Яресько.

Схожі новини