Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд у справі Савченко відмовився викликати як свідків українських військових

  • 10.02.2016, 16:54
  • 605

Суд у Донецьку Ростовської області Росії відмовив захисту про виклик на засідання чотирьох військових Збройних сил України, які брали участь у бою 17 червня 2014 року, коли загинули російські журналісти, у вбивстві яких звинувачують українку Надію Савченко.

«Без виклику з суду військовослужбовців ЗСУ в Росію не приїдуть. Особливо на такий процес. У вас немає причин для відмови», — заявив адвокат Савченко Ілля Новіков, передає кореспондент Радіо Свобода.

Суд клопотання відхилив. Сьогоднішнє засідання закрили. Наступне, за словами іншого захисника громадянки України, Миколи Полозова, відбудеться 15 лютого.

У середині грудня російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування — третє від моменту її арешту влітку 2014 року. Наразі воно триває вже понад 40 днів.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Схожі новини