Передплата 2024 «Добрий господар»

Фахівці NASA спростували провину метеорита в загибелі людини

  • 10.02.2016, 16:39
  • 998

Представники NASA і астрономи з Індійського інституту астрофізики спростували повідомлення про метеорит, який нібито вбив водія автобуса в штаті Тамілнад.

Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на фахівця.

Дослідники провели аналіз зразків породи, а також вивчили фотографії з місця ймовірного падіння небесного тіла, які доступні в мережі Інтернет. Результати лабораторного дослідження зразків можливого метеорита показали, що це були фрагменти звичайної земної породи. Фахівці прийшли до висновку, що загибель людини сталася внаслідок наземного вибуху. В день пригоди вченими також не було зафіксовано жодних ознак метеоритного дощу.

Ліндлі Джонсон, співробітник відділу NASA з планетарної оборони, повідомила американському виданню, що досі немає жодних підтверджених випадків смерті людей від метеоритів. Всі інциденти, пов'язані з падінням небесних тіл на землю, закінчувались травмами людей, загибеллю домашніх тварин і незначними руйнуваннями.

Раніше індійські газети повідомили, що 6 лютого 2016 року в результаті падіння метеорита в штаті Тамілнад загинув водій шкільного автобуса, три людини отримали поранення, а також розбилися вікна в будинках поблизу. В мережі Інтернет з'явилися фотографії, які зображували кратер півтора метра глибиною. Багато світових ЗМІ оголосили пригоду першим випадком загибелі людини від метеорита в історії.

Схожі новини