Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Організатора афери "Еліта-центр" можуть достроково випустити з в'язниці за законом Савченко

  • 10.02.2016, 13:48
  • 737

Олександр Волконський-Шахов відсидів в СІЗО майже 7,5 року.

Один з головних підозрюваних в організації наймасштабнішої будівельної афери в Києві "Еліта-центр" Олександр Волконський незабаром може вийти із СІЗО за "законом Савченко".

Сьогодні в Подільському райсуді відбудеться засідання, на якому вирішуватимуть долю Волконського (справжнє прізвище - Шахов), пише "Сегодня".

"10 квітня виповниться 7,5 року, як Волконський перебуває в СІЗО, тобто це рівно половина терміну. А оскільки за "законом Савченко" день перебування в слідчому ізоляторі прирівнюють до двох днів ув'язнення, у квітні він може бути звільнений", - розповів адвокат постраждалих інвесторів Василь Жовновський.

Не виключено, що захист обвинуваченого зможе домогтися і того, щоб до терміну, який Волконський провів у СІЗО в Україні, приплюсували час перебування під вартою у Швейцарії. Тоді його можуть звільнити і раніше.

Адвокат Волконського Віктор Грицюк коментувати будь-що про свого підзахисного навідріз відмовився.

Волконського затримали 2007 року у Швейцарії, а в жовтні 2008-го його екстрадували в Україну і помістили в Лук'янівський СІЗО. Йому інкримінували кілька статей, зокрема шахрайство в особливо великих розмірах.

Схожі новини