Передплата 2024 ВЗ

Лавров: "У Вашингтоні хочуть змусити Росію воювати на два фронти"

  • 10.02.2016, 13:37
  • 1 166

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вважає, що у  Вашингтоні були б не проти змусити Росію воювати на два фронти, тобто у Сирії й на Донбасі. Він також "висловив здивування" з приводу позиції Ангели Меркель у російсько-турецькому конфлікті.

Про це Лавров сказав в інтерв'ю "Московському комсомольцю", передає Укрінформ.

"Я не прихильник "теорії змов", але є деякі факти, що підтверджують теорію, що дехто у Вашингтоні був би не проти змусити Росію воювати на два фронти. Щоб не знижувалася напруженість в Україні, на Донбасі, щоб там постійно спалахували "гарячі" фази кризи, щоб ми відволікалися на цю кризу значно більше, ніж у період припинення вогню, і щоб нам життя у Сирії медом не здавалося", - сказав Лавров.

При цьому він не назвав імен, уточнивши тільки, що такі думки бродять у головах "неоконів" (неоконсерваторів), "яструбів" у Вашингтоні.

Лавров також висловив невдоволення позицією Ангели Меркель у зв'язку з російсько-турецьким загостренням відносин: "Щодо Туреччини, то нас здивувала беззастережна підтримка Анкари в усій сирійській історії, що прозвучала в ході візиту в цю країну канцлера ФРН Ангели Меркель. При цьому головним винуватцем того, що відбувається, було названо Росію, оскільки, мовляв, від ударів її ВКС множаться потоки біженців".

Схожі новини