Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В окупованому Донецьку оголосили про відкриття філії російського вишу

  • 10.02.2016, 10:53
  • 850

Наразі філія представлятиме російський приватний ВНЗ.

Окупаційна влада Донецька оголосила про відкриття на території так званої «ДНР» філії російського Міжнародного незалежного еколого-політологічного університету. Про це повідомили у BBC з посиланням на заяву представника «міністерства освіти ДНР», опубліковану в окупаційних ЗМІ.

«У четвер, 11 лютого, на базі Донецького національного університету економіки і торгівлі ім М. Туган-Барановського відбудеться урочисте відкриття представництва Міжнародного незалежного еколого-політологічного університету (МНЕПУ). Воно стане першою філією російського вишу в ДНР», — йдеться у заяві.

Наразі невідомо, чи буде російський виш навчати студентів на окупованій території України та чи видаватиме він дипломи.

МНЕПУ — недержавний російський виш, заснований в 1992 році.

Як повідомлялося, Міносвіти позбавило ліцензій усі виші в окупованому терористами Донбасі.

Нагадаємо, наразі з Донбасу вже евакуювали понад десять вишів.

Зокрема, Донецький національний університет відкрився у Вінниці. Виш розмістився у приміщеннях заводу "Кристал". Луганський державний медичний університет прийняв рішення переїхати з Луганська в місто Рубіжне Луганської області.

Крім того, з Луганська переїхали Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка у Сєвєродонецьк та Старобільськ Луганської області відповідно.

Також стало відомо, що Донецький юридичний інститут МВС України через військові дії на Донбасі рішенням керівництва МВС передислоковано у Кривий Ріг, а Луганський університет внутрішніх справ ім. Дідоренка — у Суми.

Джерело: BBC

Схожі новини