Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РНБО: "Росія активно готується до бойових дій проти України"

  • 09.02.2016, 17:28
  • 937

Збройні сили Російської Федерації з проросійськими бойовиками проводять активну підготовку до агресивних бойових дій проти України.

Про це йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, інформує прес-служба РНБО.

Ця заява стала реакцією на раптову перевірку бойової готовності збройних сил Росії 8 лютого, а також на навчаннях ударної групи Чорноморського Флоту і Каспійської флотилії, які у взаємодії з морською авіацією відпрацьовують пошук підводних човнів і мін умовного противника.

«Всі ці військові навчання проходять в безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Більш того, в рамках раптової комплексної перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го і 2-го армійських корпусів. Збройні сили Росії з 1 і 2 армійськими корпусами і іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для нашої країни», — йдеться в заяві Турчинова.

Схожі новини