Передплата 2024 «Добрий господар»

Населені пункти окупованого Криму декомунізують

  • 09.02.2016, 15:20
  • 745

Населеним пунктам окупованого Криму в рамках української декомунізації повернуть історичні назви.

Про це йшлося на зустрічі представників Меджлісу кримськотатарського народу та Українського інституту національної пам'яті, передає Еспресо.TV з посиланням на сайт Українського інституту національної пам'яті..

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович наголосив, що головним критерієм при виборі нової назви є думка місцевої громади.

"Оскільки в окупованому Криму неможливо провести громадські слухання, Український інститут національної пам'яті звернувся до Меджлісу кримськотатарського народу", - сказав він.

Перейменування в цих населених пунктах відбудеться на підставі рішення Верховної Ради за рекомендаціями Інституту та Меджлісу. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав дуже символічним перейменування саме в тій ситуації, коли Крим окупований.

"Мешканці Криму, які живуть на окупованій території, проводять паралель між режимом, який там зараз встановлюють, і радянською владою. Майже всі явища злочинного тоталітарного характеру повернулися разом із російською окупацією. Серед людей панує донощицтво, страх, бо в будь-який момент каральні органи можуть увірватися в дім, в храм, як це було за радянських часів", - розповів Чубаров.

Він додав, що водночас, у Криму нині є немало тих, хто демонструє мужність, гідність, не йде на співпрацю з так званою владою.

"Декомунізація - початок деокупації Криму", - підтримав позицію голови Меджлісу В'ятрович.

Схожі новини