Передплата 2024 «Добра кухня»

Міська рада профінансує 11 нових велодоріжок

  • 09.02.2016, 14:50
  • 950

На розвиток велоінфраструктури у проекті бюджету розвитку міста на 2016 рік передбачено 10 млн грн.

Про це повідомив радник міського голови Львова Олег Шмід, пише Інформаційний портал депутатів міської ради.

За ці кошти мають завершити велодоріжки на вулиці Чорновола (від вул. Липинського до вул. Під Дубом) і від Рясного-2 до вулиці Винниці. Планується збудувати велодоріжки на верхній частині вулиці Городоцької (від вул. Ряшівської до вул Чернівецької) і велодоріжки до селища Брюховичі.

Проект бюджету також передбачає кошти на проектно-кошторисну документацію з будівництва велодоріжки по вулицях Княгині Ольги і Академіка Сахарова.

«Якщо буде достатньо надходжень до міського бюджету, то, сподіваюся, депутати розглянуть питання про часткове фінансування самого будівництва, щоб проект можна було розпочати вже цього року», - каже Олег Шмід.

Окрім цього, велодоріжки передбачені у проекті капітального ремонту вулиць Богданівської, Садової, Сихівської та проспекту Червоної Калини.

«Є ще проекти, що кредитуються ЄБРР - реконструкція вулиці Стуса при будівництві трамваю на Сихів. Там теж будується велодоріжка. Частину велосипедної інфраструктури зроблять районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів», - повідомив Олег Шмід.

За словами депутата, програма першої стадії веломережі до 2020 року буде виконана. У Львові вже є 68 км велодоріжок. Нагадаємо, згідно з довгостроковою програмою розвитку міста «Львів 2020», до 2020 року у місті має бути збудовано 268 км велодоріжок.

Схожі новини