Передплата 2024 «Добрий господар»

Армія Іраку звільнила від бойовиків ІДІЛ нові території

  • 09.02.2016, 14:17
  • 687

Урядові війська відкинули екстремістів на 10 км від Рамаді, зайняли місто Хусаіба аль-Шаркія та взяли під контроль важливу автомагістраль.

Іракські військові звільнили нові території від бойовиків Ісламської держави у вівторок, 9 лютого, інформують джерела в армії Іраку.

Державне телебачення повідомило, що армія, поліція та антитерористичні сили звільнили декілька районів, включаючи місто Хусаіба аль-Шаркія, що знаходиться у 10 кілометрах на схід від Рамаді.

«Нашим силам також вдалося відкрити дорогу від Рамаді до Багдада, яка проходить через аль-Халдію», - йдеться в заяві про шосе, яке зв'язує місто із базою Хаббанії, де розташовуються сили коаліції на чолі із США.

Нагадаємо, армія Іраку здобула перемогу над бойовиками Ісламської держави у грудні 2015 року, звільнивши місто Рамаді, що є адміністративним центром провінції, розташованій на захід від Багдада. Це був перший великий здобуток для тренованих Сполученими Штатами іракських сил, оскільки вони зазнали великих втрат під час наступу бойовиків ІД у 2014 році.

Наступ, розвинений 9 лютого, пришвидшує просування урядових сил до міста Фаллуджі, цитаделі Ісламської держави, що розташовується між Рамаді та Багдадом.

Радикальні сунітські бойовики Ісламської держави захопили третину іракської території в 2014 році, оголосивши створення халіфату в Іраку та Сирії, здійснюючи на захоплених територіях масові вбивства.

Джерело: Reuters

Схожі новини