Передплата 2024 ВЗ

Військова прокуратура перевірить, чому у бійців 53-ї бригади немає ні їжі, ні води

  • 09.02.2016, 12:27
  • 682

Бійці 53-ї окремої механізованої бригади, які перебувають на полігоні Широкий Лан, вирушили пішки до Миколаєва, щоб поскаржитися військовому прокурору на своє нелюдське існування.

Бійці здолали пішки близько 30 км, повідомляє Укрінформ.

"Ми отримали сухпайки на дві доби ще 1 лютого. 8 лютого їжі так і не було. Ми голодуємо, харчуємося за свої гроші, спимо на снігу або на БМП. Немає навіть води, щоб попити, топимо сніг, у багатьох уже короста, бо помитися ніде", - розповідають бійці.

Вони також зазначають, що на передовій було ще складніше, але там вони знали, що воюють за своїх дітей.

"А зараз керівництво "стріляє" нам в спину", - говорять чоловіки.

Більшість з них були мобілізовані ще під час четвертої хвилі, воювали на найскладніших ділянках фронту. Бійці кажуть, що це - не миттєвий бунт, а вже давно наболіле питання. Вони багато разів зверталися до командування, але те їх ігнорує. Зараз у них просто не витримали нерви, адже серед них є поранені, контужені, у багатьох бойовий стрес.

Під час зустрічі з бійцями військовий прокурор Миколаївського гарнізону Олександр Кіт пообіцяв перевірити побутові умови, в яких ті опинилися.

"Буде проведено спеціальну перевірку, щоб розібратися в ситуації, яка склалася з побутовими умовами бригади. Якщо встановлять порушення, то винні будуть покарані", - сказав військовий прокурор.

Його зустріч з військовослужбовцями відбулася у приміщенні Миколаївської райдержадміністрації, де хлопців нагодували і відправили назад на полігон автобусом. Військовий прокурор не міг запевнити присутніх, що їх не покарають за те, що самовільно покинули частину. Це має вирішити командування.

Схожі новини