Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені виявили найбільшу планету-двійник Землі в сузір'ї Овна

  • 09.02.2016, 19:35
  • 1 403

Вчені-астрономи з Корнельського університету виявили двійника Землі.

Планета знаходиться в сузір'ї Овна, а її розмір дорівнює половині Нептуна. У п'ятистах світлових роках від нашої планети Земля розташована планета-двійник BD+20594b , яку зовсім нещодавно виявили астрономи.

Її висока щільність, яка становить 7,89 грама на кубічний сантиметр, вказує на те, що це не газовий гігант, а справжній величезних розмірів двійник Землі. Знаходиться планета дуже близько до зірки, схожої на Сонце. Це дає надію на те, що на ній є вода в рідкому вигляді.

За словами вчених, життя на поверхні цієї гігантської планети навряд чи існує. Розрахунки авторів роботи показали, що на ній повністю відсутня атмосфера. Крім того, астрономи виключають наявність рідкої води на планеті, оскільки вона знаходиться на досить близькій відстані від зірки і здійснює оборот за 423 дня.

Вчені вже не раз знаходили планети, схожі на нашу. Одна з них - Kepler 452b, діаметр якої більше Землі на шістдесят відсотків. Але долетіти до неї швидше за все не вийде навіть нашим нащадкам, так як відстань до неї становить понад чотирнадцять століть.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини