Передплата 2024 «Добрий господар»

Прокурор Луганської області виступив за створення спецсуду для сепаратистів

  • 09.02.2016, 11:12
  • 945

Прокуратура Луганської області просить депутатів Верховної Ради створити спеціалізований суд для розгляду справ про сепаратизм, в якому б працювали не місцеві судді - вихідці з Донецької та Луганської областей, а судді з інших регіонів.

Про це заявив прокурор Луганської області Юрій Квятковський, повідомила ЛІГА.net.

За його словами, суди в Луганській області вже протягом року розглядають провадження, наприклад, за ст. 258 Кримінального кодексу (фінансування тероризму), а також за статтями про незаконну участь в збройних формуваннях, про посягання на територіальну цілісність.

«Створіть таку гілку влади, яка була б саме по цих спеціалізованих провадженнях... Щоб цей орган розглядав ті справи, які називаються сепаратистськими, щоб ми не сподівалися на місцевих суддів», — зазначив Квятковський.

За даними прокуратури Луганської області, в області завершено спеціальне досудове розслідування у 13 кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб терористичної організації «Луганська народна республіка». До Сватівського, Марківського, Троїцького районних судів та Сєвєродонецького міського суду Луганської області направлені відповідні обвинувальні акти. Вказані особи переховуються від органів досудового розслідування та суду. Судовий розгляд цих справ здійснюватиметься за відсутності обвинувачених за обов’язкової участі захисника.

Зазначимо, збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року і триває досі. Проросійські сепаратисти і бойовики контролюють частину територій Донецької і Луганської областей.

За цей час слідчі органів безпеки повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність України більш ніж 1815 громадянам, майже 1000 обвинувальних актів направлені в суди.

Схожі новини