Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві відбулася зустріч лідерів кримських татар із головою місії Ради Європи

  • 09.02.2016, 09:28
  • 772

У Києві в понеділок відбулася зустріч голови Меджлісу Рефата Чубарова та уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з головою місії Ради Європи в Україні Жераром Штудманом, повідомив Чубаров у фейсбуці.

У Києві відбулася зустріч лідерів кримських татар із головою місії Ради Європи
У Києві відбулася зустріч лідерів кримських татар із головою місії Ради Європи

«Під час зустрічі ми також висловили вдячність Жерарові Штудману і його колегам за проведені у Криму зустрічі з членами Меджлісу кримськотатарського народу, представниками кримськотатарських громадських організацій, мусульманського духовенства, особливо наголосивши на важливості його зустрічі з політичним в’язнем, заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом, який перебуває в СІЗО», — написав Чубаров.

Делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом перебувала у Криму з 25 по 31 січня, нагадує проект Радіо Свобода Крим.Реалії. Раніше генеральний секретар Ради Європи Турб’єрн Яґланн заявляв, що вирішив направити делегацію до Криму для оцінки становища з правами людини на окупованому півострові.

У Криму представники Ради Європи провели низку ділових і ознайомлювальних зустрічей із фактичною російською владою півострова, представниками місцевої прокуратури, ув’язненими, представниками кримськотатарського народу, проросійськими і проукраїнськими активістами півострова.

Місія готує детальну доповідь щодо ситуації в Криму. У Раді Європи нагадали, що мета місії полягала в тому, щоб об’єктивно оцінити ситуацію з правами людини і верховенством закону на півострові, що нині окупований Росією, та підготувати доповідь, що містить рекомендації в низці визначальних сфер.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини