Передплата 2024 «Добрий господар»

Пропутінська Ле Пен йде у президенти Франції

  • 09.02.2016, 09:56
  • 834

Глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила про плани висунутися на посаду президента Франції.

Цей намір вона озвучила в ефірі одного з французьких телеканалів.

"Так, я кандидат на президентських виборах 2017 року", - заявила Ле Пен.

Вона відома неодноразовими висловлюваннями на підтримку Росії та її президента Володимира Путіна. Так, у 2013 р. назвала російську модель економіки життєздатною альтернативою американській.

Ле Пен підтримала політику РФ на Близькому Сході, зокрема щодо війни в Сирії. У 2014 р. лідерка французьких націоналістів заявила про законність результатів кримського псевдореферендуму. Вона заявила, що тамтешній народ "жив у страху та кинувся в обійми тієї країни, з якої походить".

У 2015 році "Національний фронт" досяг певного успіху в першому турі регіональних виборів у Франції. Однак у другому мобілізація більш поміркованих правих і ліво-центристів спричинила поразку радикалів.

У 2002 році батько Марін і засновник "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен сенсаційно потрапив у другий тур виборів президента Франції, випередивши на 0,68% кандидата від соціалістів Ліонеля Жоспена. Це стало справжнім шоком для французів, які в другому турі масово проголосували за діючого на той момент президента Жака Ширака, який після 19,88% у першому турі набрав аж 82,21% голосів виборців, тоді як Ле Пен збільшив свій рейтинг з 16,86% лише до 17,79%.

Схожі новини