Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко закликала ОБСЄ і МКЧХ відреагувати на погрози бойовиків стратити заручників

  • 08.02.2016, 19:24
  • 837

Українські представники в Тристоронній контактній групі підготували офіційне звернення в ОБСЄ і Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) з вимогою дати оцінку заявам лідерів бойовиків, які погрожують стратити українських заручників.

Відповідне звернення підготувала представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, депутат від «БПП» Ірина Геращенко.

«Підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і МКЧХ з вимогою негайно дати оцінку заявам маріонеток Кремля на окупованому Донбасі щодо долі заручників, якими ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської області — ред.) шантажують Україну. Бойовики погрожують всьому світові, що вони будуть застосовувати до заручників методи ІДІЛ — смертну кару, посилаючись при цьому на кримінальний кодекс неіснуючої країни — СРСР», — написала Геращенко у Facebook.

Вона нагадала, що нещодавно в російські ЗМІ поширили заяви лідерів бойовиків про те, що «в так званій ДНР діє «кримінальний кодекс» на базі кодексу колишнього СРСР і що бойовики можуть застосовувати до заручників судилища, 30 років ув'язнення і смертну кару».

«Очевидно, що це шантаж і знущання з родин. Але ще більше очевидно, що це є пряме зізнання в тому, що «ДНР/ЛНР» — це терористичні організації. І на це терміново має відреагувати світ», — зазначила нардеп.

Геращенко передала відповідні заяви міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну, щоб він поставив ці питання під час зустрічі в Нормандському форматі в Мюнхені.

Схожі новини