Передплата 2024 ВЗ

Туреччина готова прийняти 55 тисяч біженців з Сирії

  • 06.02.2016, 20:49
  • 761

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу підтвердив відкритість кордону для біженців з Сирії.

Про це повідомляє "DW".

Зараз до кордону наближаються близько 55 тисяч осіб, заявив у суботу, 6 лютого, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на полях зустрічі глав МЗС країн ЄС у Амстердамі.

"Ми вже прийняли близько п'яти тисяч, ще п'ятдесят-п'ятдесят п'ять тисяч перебувають в дорозі, ми не можемо кинути їх напризволяще, оскільки авіаудари тривають. Вони бомблять школи, лікарні та мирних жителів", - сказав міністр.

Губернатор провінції Кіліс Сулейман Тапсиз також повідомив, що за останні 48 годин до кордону біля однойменного міста прибули близько 35 тисяч сирійців. Зараз, за його словами, їх розміщують у таборах на сирійському боці кордону. "Наші двері не зачинені, проте зараз немає потреби тримати цих людей на нашій території", - зазначив він

Про зобов'язання тримати кордони відкритими для біженців Анкарі у суботу нагадали в Євросоюзі. "Женевська конвенція досі діє і в ній зазначено, що ви повинні приймати біженців", - заявив у Амстердамі єврокомісар з питань розширення та політики сусідства Йоганнес Ган.

Схожі новини