Передплата 2024 «Добра кухня»

В СБУ показали знайдену зброю, з якої розстрілювали активістів Майдану

  • 06.02.2016, 16:57
  • 1 093

Фрагменти 23 автоматів, однієї снайперської гвинтівки Драгунова та помпової рушниці “Іж” 12-го калібру, з яких могли розстрілювати активістів Євромайдану, були знайдені у водоймищі в Голосіївському районі Києва.

В СБУ показали знайдену зброю, з якої розстрілювали активістів Майдану
В СБУ показали знайдену зброю, з якої розстрілювали активістів Майдану

Про це сьогодні, 6 лютого, на брифінгу в Києві повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, передає УНІАН.

За його словами, 12 серпня минулого року після отримання оперативної інформації було здійснено відповідні розшукові заходи, в результаті яких у водоймищі і частково на його близькому узбережжі були виявлені фрагменти зброї, з якої можна скласти 23 автомати Калашникова калібру 7,62.

Остафійчук зазначив, що після низки складних і тривалих експертиз за залишками номерів, які були затерті, вдалося ідентифікувати 12 одиниць зброї, що перебувала на озброєнні київського полку “Беркут”.

“Ми ідентифікували цю зброю, що вона має відношення до подій. Зараз буде проведено ще одну експертизу за зразками стволів, і я не виключаю, що це (вірогідність застосування знайдених зразків зброї проти учасників Євромайдану) буде встановлено”, - сказав Остафійчук.

У свою чергу начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк зауважив, що за даними слідства, після подій на Євромайдані 20 лютого 2014 року з місця дислокації “Беркуту” зникло 25 автоматів Калашникова, 2 гвинтівки Драгунова.

Горбатюк наголосив, що за наявною тоді інформацією, цю зброю начебто вивезли до Криму, але, як з'ясувалося, вона була прихована, і зроблено все можливе, щоб її неможливо було ідентифікувати.

Також Горбатюк нагадав, що у розстрілі активістів Майдану підозрюються 25 співробітників “Беркуту”, 20 з яких розшукується, за двома справи вже розглядає суд, за трьома розслідування завершується.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо можливого місця перебування розшукуваних, Горбатюк сказав: “Є попередня інформація, що багато осіб перебувають в РФ або в тимчасово окупованому Криму. На жаль, затримати їх там не можливо, оскільки РФ не відповідає на наші запити по тих подіях”.

Знайдену зброю сьогодні передали як речовий доказ у справі Генеральній прокуратурі України.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень