Передплата 2024 ВЗ

Бойовики готували теракт у "сірій зоні" біля Попасної

  • 06.02.2016, 16:32
  • 922

Українські військові затримали в "сірій" зоні завантажений вибухівкою автомобіль, який рухався з окупованої території.

Бойовики готували теракт у "сірій зоні" біля Попасної
Бойовики готували теракт у "сірій зоні" біля Попасної

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Автомобіль українські військовослужбовці затримали неподалік Попасної. Він пересувався в "сірій" зоні в районі, де проводилося розмінування та відновлення ліній електропередач (ЛЕП).

Машина викликала підозру тому, що запиту на відновлення ЛЕП не було. Роботи з розмінування та відновлення у "сірій" зоні проводяться лише за обопільної домовленості між сторонами конфлікту, під пильним наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ.

Автівка пересувалася зі сторони, окупованої проросійськими бандформуваннями. А всередині військові знайшли вибухівку, засоби підриву та протитанкову міну, підготовлену для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити.

"Вочевидь, цей арсенал було підготовлено для чергової кровавої провокації, з метою скомпрометувати Україну", - зазначають в прес-центрі штабу АТО.

Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП так, щоб на ній підірвалися українські сапери разом з робітниками, які б проводили відновлені роботи. А в ідеалі - представники місії ОБСЄ. "В подальшому планувалося надати цій події широкого розголосу, з метою звинуватити Україну в мінування об’єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей", - йдеться в повідомленні.

Схожі новини